Sponsorgezin

Omdat we geloven dat ieder kind recht heeft op een goed leven en een hoopvolle toekomst zijn we als praktijk via stichting Red een Kind sponsor geworden van een gezin in Rwanda, een van de armste landen op deze wereld. We stellen hen graag aan u voor:

Dit zijn Juvenal en Celine, zij wonen in Bugesera met hun vier kinderen. Ze hebben een klein stuk grond dat ze gebruiken om gewassen op te verbouwen. Ze werken als dagloners bij om extra inkomen te genereren. De oogst van het gezin is niet genoeg om van te eten. Daardoor hebben ze lange periodes van voedseltekort. Ook is het moeilijk om toegang te krijgen tot medische zorg en voldoende kleding. Juvenal en Celine hebben namelijk niet genoeg geld om een zorgverzekering te betalen, terwijl zoon Desire wel veel behandelingen nodig heeft vanwege zijn beperking. Daarnaast hebben de kinderen niet genoeg schoolmaterialen, waardoor ze op school minder goed presteren. De klassen waarin ze zitten passen niet bij hun leeftijd.

Met onze sponsoring willen we hen graag helpen. Het is dan ook goed om te melden dat een stukje van de maandelijkse facturatie terecht zal komen bij dit gezin. Het kost u niks extra’s.